Näin aloitat matkasiHaluatko syödä paremmin ja oletko valmis mielenkiintoiselle makumatkalle?

1. Mitä tarvitsen mukaan matkalle?
 • Motivaatio
 • Aktiivisuusranneke (Voit hankkia ostosi yhteydessä)
 • Älypuhelin tai tabletti (iOS tai Android)
 • ViaEsca-mobiilisovellus

Tärkeimpänä asiana ViaEsca-matkalle lähtiessäsi on oma motivaatiosi ruokailutottumusten muutokseen. Aloita matkasi sitoutumalla 21 päiväksi tekemään parhaasi ateriasuunnitelmasi noudattamiseksi, silloin saat parhaan mahdollisen pohjan jatkoa ajatellen.

Päätä kalenteristasi itsellesi sopiva aika aloittaa ohjelma ja osallistua aloituswebinaariimme. Suunnitellessasi matkasi aloituspäivää otathan huomioon mahdollisesti ostamasi rannekkeen toimitusajankohdan. Matkan aloitusajankohdan valitset lopullisesti vasta rekisteröityessäsi ViaEsca-sovelluksen käyttäjäksi.

Palvelumme käyttöön ottamiseksi tarvitset älypuhelimen/tabletin ja aktiivisuusrannekkeen. Sovellus on yhteensopiva kaikkien Garmin, Polar ja Fitbit -aktiivisuusrannekkeiden kanssa. (Muiden valmistajien rannekkeista energiankulutustiedot voi siirtää käsin.) 

Jos sinulla on jo jokin Polarin, Garminin tai Fitbitin aktiivisuusmittari, voit käyttää sitä palvelussamme. Silloin sinun ei ole välttämätöntä tilata uutta ranneketta kauttamme. Voit tutustua suosittelemiimme malleihin ViaEscan Garmin -verkkokaupassa.

ViaEsca-sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-puhelimille Googlen Play Kaupasta ja Applen AppStoresta.  

2. Osta ViaEsca-matkasi

 • Valitse matkasi ja osta tarvittaessa myös aktiivisuusranneke
Valitse ViaEsca-matkasi tarpeidesi mukaan. Tutustu täältä 90 päivän Muutosmatkaan tai 21 päivän Aloitusmatkaan. Jatkomatkan (kuukausittain veloitettava) voit ostaa kirjautumalla sisään, jos olet jo aiemmin ollut matkallamme.

Jos sinulla ei ole aktiivisuusranneketta tai haluat päivittää jo olemassa olevan mallisi, voit hankkia suosittelemamme mallit edullisesti ViaEscan Garmin-verkkokaupasta.

Kun olet saanut rannekkeesi, voit aloittaa palvelumme käytön.

3. Ota palvelu käyttöösi
 • Ota aktiivisuusranneke käyttöösi
 • Ota ViaEsca-sovellus käyttöösi
 • Linkitä ranneke ja sovellus

Jos tilasit aktiivisuusrannekkeen, se toimitetaan sinulle ostosi jälkeen. Otathan toimitusajan huomioon aloituspäivää valitessasi. Lataa käyttämäsi aktiivisuusmittarin synkronointiin vaadittu sovellus (Garmin Connect / Fitbit app / Polar Flow) ja ota mittari käyttöösi laitteen mukana tulevien käyttöönotto-ohjeiden mukaan.

Lataa ViaEsca-sovellus Apple Storesta tai Google Play -kaupasta ja kirjaudu sisään saamallasi koodilla.

 • Avaa sovellus ja rekisteröidy saamallasi aktivointikoodilla.
 • Valitse haluamasi aloitusajankohta. Varmista, että ranneke on saatavillasi haluamanasi ajankohtana.
 • Valitse matkasi ateriasuunnitelman pohjaksi yksi ruokavalioistamme. Voit muokata ateriasuunnitelmaasi kaikilla resepteillämme sovelluksessa. Ruokavalioiden kuvaukset löydät täältä.

Linkitä ViaEsca ja käyttämäsi aktiivisuusmittari ViaEsca-sovelluksen Asetukset-valikosta kohdasta "Linkitä aktiivisuusranneke".

Luo bluetooth-yhteys puhelimesi ja mittarin välille. Näin voit synkronoida tietosi sovellukseen puhelimesi bluetoothin avulla. Pidä Bluetooth-yhteys aktiivisena jatkuvasti tai synkronoi tiedot joka päivä ennen klo 12.00.

Nyt voit aloittaa ViaEsca-sovelluksesi käytön!

Tutustu mobiilisovelluksemme ominaisuuksiin täältä.

4. Valmistaudu matkasi aloitukseen

 • Täydennä ruokavarastosi

Muistathan käydä viimeistään aloituspäivääsi edeltävänä päivänä ruokakaupassa. Ensimmäisen ostoslistan voi luoda aikaisintaan matkasi alkamispäivästä. Tarvitsemasi ostoslistan voit luoda haluamillesi päiville ViaEsca-sovelluksesta kohdasta Ateriat > Ostoslistat. Voit ostaa kerralla koko viikon ostokset tai vain yhden päivän ruokatarpeet.

Voit hyödyntää myös eri toimijoiden ruoan verkkokauppoja (esim. Foodie, K-Ruoka, Kauppahalli24) niin saat ruokatarvikkeet suoraan kotiin toimitettuina.

Katso valmennusvideomme ja virittäydy matkan aloitukseen.

5. Nauti matkastasi ja hyödynnä tukeamme tarvittaessa

Löydät ViaEsca-mobiilisovelluksesta sinulle räätälöidyn ateriasuunnitelman, joka sisältää ohjeet ja reseptit päivän jokaiselle aterialle. Tutustu siihen ja sovelluksen käyttöön. Pyri nauttimaan päivän kaikki viisi (5) ateriaa säännöllisin ateriavälein.

Plussa-ikonista merkitset aterioita syödyksi. Jos olet syönyt menusi ulkopuolisia aterioita, voit tätä kautta myös hakea Muun aterian ja merkitä aterian käsin.

Muistathan päivittää painosi säännöllisesti sovelluksessa, etenkin, jos tavoitteenasi on pudottaa painoa. Näin pystymme huomioimaan tiedon henkilökohtaisen kaloritasapainosi laskennassa.

Hyvää matkaa!

Katso myös Usein kysyttyä -osio.