Usein kysyttyä


Yleistä palvelusta

Miten ViaEsca toimii?

ViaEsca toimittaa painonhallintavoitteesi mukaisen sinulle räätälöidyn ruokaohjelman ja reseptit ViaEsca sovelluksessa. Voit tulostaa tarvitsemasi ostoslistat ja hakea tarvitsemasi raaka-aineet kaupasta, tai halutessasi ViaEsca toimittaa* ruokakassit kotiisi kaksi kertaa viikossa. Noudata päiväohjelmaa niin huomaat miten oikein syöminen nostaa energiatasoasi, opit oikean ruokailurytmin ja annoskoot sekä pääset nauttimaan maistuvista uusista ruuista.

*ViaEscan toimitusalue kattaa tällä hetkellä seuraavat paikkakunnat: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Järvenpää, Kerava, Tuusula

Kenelle ViaEsca on tarkoitettu?

ViaEsca on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saavuttaa energisemmän ja tasapainoisemman olon syömällä paremmin tai haluavat oppia hallitsemaan syömistään. ViaEsca auttaa sinua myös pudottamaan painoa ja saavuttamaan pysyvän painonhallinnan mahdollisimman helposti. Sinun ei tarvitse luopua mistään vaan opit ymmärtämään oman kehosi kalorikulutuksen ja säätämään syömistä sekä juomista siihen sopivaksi. 

Mihin ViaEscan vaikutukset perustuvat?

ViaEsca on matka itseesi ja ruokaan. Samalla kun opit ymmärtämään miten kehosi kuluttaa kaloreita ja kuinka siihen voit vaikuttaa, opit hallitsemaan syömistäsi; oikea ruokarytmi, oikean kokoisia aterioita, suunnittelemaan etukäteen. Tämä saa aikaan kehossasi positiivisen energisen olon ja painosi putoaa, jos niin haluat. ViaEsca mobiiliapplikaation kautta saamasi viestien johdosta tietoisuutesi ja ymmärryksesi oikein syömisestä kasvaa samalla kun koet sen positiivisen vaikutuksen.

Mistä ruoka-aineista tai nautintoaineista joudun luopumaan?

Et juuri mistään! 21 aloitusmatkan aikana syöt kaikki ruokia ja voit nauttia herkuista, mutta kohtuudella. Tavoitteena on, että opit ymmärtämään mitä kehosi tarvitsee ja mitä mielesi haluaa, sekä löytää tasapaino näiden välillä sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

21 päivän aloitusmatka

Mikä on 21 päivän aloitusmatka?

Sinun tarpeesi mukaan räätälöity helppo aloitus pysyvälle painonhallinnan ja ruuasta nauttimisen matkalle.

Mitä opin 21 päivän aikana?

Miten syödä oikein niin että pysyn energisenä koko päivän. Mitä ja miten kehoni kuluttaa kaloreita sekä oikean ruokarytmin ja annoskoot. Miten tehdä hyviä, terveellisiä ja helppoja ruokia. Miten syödä niin, että saavutan pysyvän haluamani painonhallintatavoitteen. Suunnitelmallisuutta aterioiden suhteen.

Mitä sitten jos jokin ruoka jää väliin?

Ei se mitään, kyse ei ole yhdestä ruuasta vaan pidempiaikaisesta oppimisesta. Mutta saavuttaaksesi tavoitteesi ja energisen olon, mitä tarkemmin seuraat ohjelmaa sitä varmemmin se toimii. Muiden aterioiden merkitseminen on mahdollista mobiilisovelluksessa käyttämämme tietokannan avulla. 

Saako aloitusjakson aikana nauttia alkoholia?

Kyllä saa. Usealle ihmiselle alkoholi on tärkeä osa ruokanautintoa, siksi mielestämme ei ole järkevää yrittää luopua asioista, joista nauttii. Niistä pitää vain osata nauttia kohtuudella, myös aloitusmatkan aikana. 21 päivän aloitusmatkalle olemme laskeneet viikossa 500 "nautintokaloria", jotka voi käyttää vaikka viiniin (500 kaloria vastaa n. 4 lasia viiniä).

Voinko aloitusjakson aikana juoda kahvia tai teetä normaalisti?

Kyllä voi. Jos lisäät kahviisi tai teehesi sokeria, hunajaa tai maitoa niin muistathan merkitä ne ViaEscan mobiiliapplikaatioon ylimääräisinä kaloreina.

Mitä 21 päivän aloitusmatka maksaa ja mitä siihen kuuluu?

Palvelu toimii mobiilisovelluksen kautta, josta saat sinulle räätälöidyn päiväohjelman 21 päivälle, ostoslistat, helpot ja herkulliset reseptit jokaiselle päivän aterialle ja ViaEsca-valmentajan etätuen. Voit käyttää omaa Polarin aktiivisuusranneketta tai voit ostaa palvelun, johon sisältyy joko Polar Loop2 tai Polar A370 -aktiivisuusranneke.

Lisäksi voit ostaa aloitusmatkan joko kotiintoimitetuilla ruuilla tai voit käydä itse kaupassa.

Katso tarkemmat tiedot ja voimassa olevat hinnat 21 päivä aloitusmatkan tuotesivuilta.

Mitä 21 päivän jälkeen tapahtuu ja voinko jatkaa palvelua?

21 päivän aloitusmatkan jälkeen voit halutessasi jatkaa ViaEsca sovelluksen käyttöä. Pystyt palvelun avulla suunnittelemaan viikon ateriat vaihtamalla sinulle mieluisia ruokia eri aterioille. Lisäksi voit suunnitella taloutesi päivälliset lisäämällä reseptiin henkilömäärän. Näiden tietojen pohjalta saat ostoslistat tai halutessasi lisäpalveluna ruokakassitoimitukset kotiovelle pääkaupunkiseudulla.

Lisätietoja saat asiakapalvelusta: info@viaesca.com

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Miten otatte huomioon allergiat ja erikoisruokavaliot?

Tällä hetkellä meillä on tilattavissa 3 erilaista ruokavaliota. Ne ovat kaikki laktoosittomia. Sekaruokavalion lisäksi meillä on valittavissa gluteeniton sekaruokavalio sekä kasvisruokavalio. Kasvisruokavalio on ns. lakto-ovo-vege eli se sisältää kasvisten lisäksi maitotuotteita ja kananmunaa. Valitettavasti muita allergioita emme pysty tällä hetkellä huomioimaan.

Mikäli jokin ruuista ei sovi sinulle voimme antaa vinkkejä, millä korvata jokin ruoka-aine.

Lisätietoja saat asiakapalvelusta: info@viaesca.com

Ruokakassien sisällöstä ja resepteistä

Ovatko kotiintoimitetuissa ruokakasseissa tulevat raaka-aineet laadukkaita ja tuoreita?

Kyllä ovat. Haluamme taata mahdollisimman hyvän ruokanautinnon ja siksi olemme päätyneet kahteen toimituspäivään viikossa, jotta kaikki tuoretuotteet olisivat todellakin tuoreita. Lisäksi olemme valinneet yhteistyökuppaniksimme vain laatutietoisia asiakkaan etua maksimoivia yrityksiä.

Ovatko ruokakasseissa tulevat raaka-aineet kotimaisia?

Kaikki ruoka-aineet eivät ole kotimaisia mutta pyrimme käyttämään kotimaisia ruoka-aineita aina, kun se on mahdollista.

Onko tarjolla ruokakassia joka sisältää vain luomutuotteita?

Tällä hetkellä ei ole.

Entä jos en pidä jostain kassissa olevasta ruoka-aineesta tai reseptistä?

Ruokamme ovat yleisesti hyvin pidettyjä, mutta näin voi käydä jonkun kanssa, kun kyseessä on n. 100 erilaista ruokaa (21 päivää x 5 ruokaa/päivä). Tavoitteena on antaa mahdollisimman paljon uusia kokemuksia ja löytää sieltä itselleen sopivat helpot, terveelliset ja hyvät ruuat, joita haluat valmistaa myös jatkossa. Jatkomatkalla pystyt vaihtamaan ruoka-aineita reseptissä ja reseptejä eri päiviin.

Voinko käyttää leivän päällä margariinia, juustoa tai leikkeleitä?

Ruokaohjeissa on leipien päälle ohjeistettu laittamaan vain kasviksia. Jos haluat, voit hyvin käyttää ylimääräistä viikoittaista 500 kalorin “nautiskelukiintiötäsi” laittamalla esim. juustoa tai leikkelettä leivälle. Margariinin tms. käyttöä emme suosittele, sillä saat riittävästi hyviä rasvoja muista ruuista.

Ruokakassien kotiintoimitus

Mille alueelle toimitatte ruokaa?

ViaEscan ruokakassien kotiintoimitus toimii tällä hetkellä vain Uudellamaalla seuraavissa kaupungeissa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Järvenpää, Tuusula ja Kerava.

Miten ruokakassien toimitus toimii?

ViaEscan ruokakassit toimitetaan asiakkaan kotiovelle aina tiistaisin ja perjantaisin ennalta sovittuna aikana. Asiakkaalle soitetaan aina hyvissä ajoin ennen toimitusta.

Mitä jos en ole kotona kun ruokatoimitus tulee?

Jokainen yksittäinen tilanne on erilainen ja yleensä kuskin kanssa voi sopia tilanteeseen hyvän ratkaisun, mutta ViaEsca lähtee siitä, että asiakas on kykenevä vastaanottamaan ruokatoimitukset tiistaisin ja perjantaisin.

Milloin ViaEscan ruokakassi -palvelu aukeaa muihin kaupunkeihin?

Valitettavasti emme pysty antamaan tälle tarkkaa aikataulua. Neuvottelemme palvelun laajentumisesta ja etsimme aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita palvelun laajentamiseksi. Tiedotamme palvelun laajenemisesta näillä sivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa.

Liikunta

Pitääkö minun lisätä tai vähentää liikunnan määrää?

Ei tarvitse. Mutta liikunnan lisääminen vaikuttaa terveyteesi ja energisyyteesi positiivisesti, siksi suosittelemme sitä aina. Liikunta ja yleinen aktiivisuus auttavat polttamaan kaloreita ja ovat eduksi painon pudotuksessa. 21 päivän aikana opit aktiivisuusrannekkeen avulla kuinka paljon eri liikuntamuodot kuluttavat energiaa.

Olen treenaamassa maratonia varten, soveltuuko ViaEsca-palvelu minulle?

Periaatteessa kyllä, mutta koska maratonin harjoittelu on kuluttavaa ja vaihtelee sen mukaan missä vaiheessa treenikautta olet, pitää ruokavalion olla mm. tarkkaan ajoitettua. Suosittelemme, että olet yhteydessä meihin.

Lisätietoja saat asiakaspalvelusta: info@viaesca.com

Aktiivisuusranneke

Mikä on aktiivisuusranneke?

Aktiivisuusranneke mittaa sinun aktiivisuutesi tasoa vuorokauden aikana. Se mittaa sykkeen ja henkilökohtaisten perustietojen perusteella juuri sinun kalorin kulutuksesi käyttäen omia algoritmejä.

Kullakin mittarivalmistajalla on omat algoritmit jotka saattavat poiketa toisistaan. ViaEsca käyttää suomalaisen Polarin aktiivisuusmittareita.

Miten Polar aktiivisuusranneke toimii ja miten se otetaan käyttöön?

Polar Loop 2 -ranneke seuraa päivittäistä aktiivisuuttasi ja unenlaatuasi sekä opastaa ja motivoi terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisiin tietoihin ja valitsemaasi aktiviisuustasoon. 

Polar A370 -fitnessmittari mittaa sykkeen ranteesta ympäri vuorokauden ja tarjoaa tarkan yhteenvedon päivittäisestä aktiivisuudestasi. Lisäksi edistynyt unenseuranta toiminto.

Lisätietoja laitteista ja niiden käyttöönotto-ohjeet löydät Polarin tuotesivuilta:

Polar Loop 2 

Polar A370

 

Käytössäni on jo aktiivisuusranneke, voinko käyttää sitä?

Kyllä, voit käyttää omaa Polarin aktiivisuusrannekettasi. Muiden valmistajien aktiivisuusrannekkeet eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä palvelussamme. Toimintaympäristömme on rakennettu toimimaan Polarin algoritmien kanssa. Näin voimme olla varmoja kalorienkulutuksesi oikeellisuudesta. 

Ongelmia Polarin synkronoinnissa?

Jos sinulla on vaikeuksia saada synkronoitua Polarin tietoja älypuhelimeesi, löydät tilanteeseen ohjeita Polarilta.

Ruokapäiväkirja

Mikä on helpoin tapa kirjata ylös ViaEsca-aterioiden lisäksi nautittuja kaloreita?

Voit merkitä ylimääräiset kalorit suoraan ViaEsca applikaatiossa.

1. Aukaise Plus-valikko alareunasta
2. Valitse Muu ateria
3. Hae nauttimasi ruoka-aine tai ruoka
4. Kerro määrä ja tallenna